Smygtitt: Så kommer WHM att se ut

Bygg ditt eget hockeylag och tävla mot kompisar och andra i hela världen.
World Hockey Manager är spelet som förväntas att bli en succé.
Här får du en smygtitt på WHM med exklusiva bilder.

Spelet har inte ens kommit ut på marknaden än – men redan är intresset för World Hockey Manager minst sagt stort. När aktierna släpptes för företaget bakom spelet, Gold Town Games, fulltecknades de snabbt och ett 20-tal kända hockeyproffs i NHL och Europa har investerat i WHM, bland annat Jonathan Ericsson som till vardags spelar i Detroit Red Wings och Tony Mårtensson som spelar i Lugano.

Med WHM får du som spelare något helt nytt. Aldrig tidigare har det funnits ett managerspel för ishockey som är anpassat till mobila plattformar.
– Att det är mobilt öppnar upp väldigt många möjligheter. Många förknippar annars ett managerspel med något som tar tid och som spelas framför och mot en dator. Men WHM är något helt annat. Här tävlar du var du vill, när du vill och mot kompisar och verkliga coacher i hela världen. Spelet är inte heller särskilt tidskrävande, säger Tomas Nordström, grundare av spelet.

I WHM bygger du ditt hockeylag från grunden. Sedan spelar du matcher mot andra personer och får en världsranking som du klättrar upp eller ned på beroende på dina resultat. Du kan vidare bygga egna ligor, tävla mot dina kompisar och interagera med vänner. Du förbättrar dig i spelet genom att köpa eller utveckla spelare. Dessutom finns det en rad andra faciliteter att utveckla som påverkar dina resultat. Du kan till exempel bygga din egen arena, skapa en ungdomsakademi och skaffa en hängiven supporterskara.
– WHM har något för alla. Spelet är lätt att komma in i och från början får du en egen coach som hjälper dig, säger Tomas Nordström.

– För den som verkligen önskar att testa sina kunskaper finns en hög skillcap som innebär att du verkligen kan fördjupa dig i spelet om du vill.

Det är många där ute som längtar efter premiären med spänning, som väntas ske under våren 2017. Men redan nu kan du få en inblick i hur WHM kommer att se ut. Kolla in, här är de senaste bilderna från spelet.

Smygtitt – exklusiva bilder:

1. Line up

World Hockey Manager bjuder på massor av spännande val som kommer att påverka dina resultat. En viktig del i spelet är hur du formerar dina femmor, för respektive match. Här kan du till exempel byta ut spelare som är skadade, eller stärka ditt lag med moral och energi. Här kan du också kontrollera hur ditt powerplay och boxplay ska se ut.

2. Tactics

Det är viktigt att anpassa din taktik beroende på vilka lag du möter. Det finns massor av intressanta möjligheter. Du kan till exempel välja mellan att spela offensivt eller defensivt, eller mellan aggressiv eller passiv forechecking. Här bestämmer du också vem du ska ha som kapten, vilket kan påverka resultaten.

3. The arena

Du börjar spelet med att äga en uterink med primitiva förhållanden. Men i takt med att du blir skickligare kan du uppgradera din rink allt eftersom för att slutligen ha din egna superarena med plats för tusentals åskådare, barer, loger och allt annat som tillhör en modern arena. I den här delen av spelet kan du även bygga en egen och hängiven supporterskara som i sin tur ger mer kapital till att bygga det lag du vill ha. Vidare bjuder spelet på massor av andra spännande faciliteter med möjligheter att till exempel bygga din egen ungdomsakademi eller ett starkt ledarteam.

4. Skills

Här kan du bland annat följa utvecklingen på dina spelare, till exempel när det gäller deras förmåga att skjuta, passa eller deras mentala styrka. Här kan du även se statistik för enskilda spelare över alla säsonger samt skriva kontrakt med nya spelare eller sälja spelare.

5. Social leagues

En av spelets absoluta höjdpunkter. Här kan du skapa ligor med dina vänner och tävla om interna priser. Du kan vidare följa deras resultat och chatta med dem när du vill.